Neem bij collectieve schouwrenovatie (CLV/shunt) geen enkel risico als syndicus met Ecotechniq, de specialist in collectieve schouwrenovatie én ketelvervanging.

Bij het vervangen van klassieke gasketels door nieuwe condensatieketels op een collectieve schouw  is het onontbeerlijk dat alles op elkaar wordt afgestemd. Individuele acties zijn beslist te vermijden als men latere discussies of nodeloze kosten uit de weg wil gaan. Als syndicus van een appartementsblok heeft u er alle belang bij dat alle procedures bij renovatie gerespecteerd worden en dat de uitvoering en coördinatie van de werken gebeurt volgens de regels van de kunst.


Bij EcotechniQ volgen we nauwgezet een bewezen stappenplan om elke schouwrenovatie/ketelvervanging tot een succes te maken.

Berekening
Elke situatie wordt apart bekeken en berekend met de erkende software volgens de norm EN 13384-2. Geen nattevingerwerk!
Bescherming

Onder het motto 'beter voorkomen dan herstellen' zorgen we ervoor dat bij aanvang van de werken er alles wordt aan gedaan om eventuele schade aan vloeren en muren tot nul te herleiden. Alles wordt vooraf minitieus afgeschermd zodat vloeren, deuren en wanden de soms wel ingrijpende werken zonder problemen doorstaan.

01-Bescherming004-
01-Bescherming009-
02-OudeKetel001-
03-Ontmanteling016-
Ontmanteling

Bij het verwijderen van de oude gasketel wordt alles op vakkundige en systematische wijze afgesloten en losgekoppeld om nadien een vlotte installatie van de nieuwe toestellen te garanderen.

04-PlaatsenT002-
Plaatsen T-stukken

Na het demonteren van de oude gasketel dient in de schoorsteen op elke verdieping een T-stuk geplaatst te worden. Deze worden bij een volgende stap aangesloten op de schoorsteenliner.

Het voordeel van de liner-techniek is, in tegenstelling tot andere technieken, de vrij kleine opening die dient te worden gemaakt in de bouwkundige koker.

04-PlaatsenT008-
Plaatsen schoorsteenliner

Na het plaatsen van de T-stukken kan de schoorsteenliner van bovenaf naar beneden gelaten worden. Deze schuift doorheen alle T-stukken tot aan de onderste ketel. Op deze manier krijgen we een nieuwe schouw in één stuk. Dwz zonder dichtingen, zonder naden, brandwerend èn zelfdragend. Dus geen enkel risico meer op gaslekken, CO en vocht.

05-PlaatsenKous008-
05-PlaatsenKous026-
06-StomenKous003-
06-StomenKous008-
Stomen schoorsteenliner

Na de plaatsing van de epoxyliner is het tijd voor het 'stomen'. Gedurende een paar uur wordt er stoom in de schoorsteenliner geblazen waardoor deze uitzet en uithardt. De thermische stabiliteit, de eenvoudige plaatsing, de weerstand tegen hoge temperaturen, de lage warmtegeleiding en de grote duurzaamheid… het zijn slechts enkele van de voordelen bij deze schoorsteenrenovatie.
Tijdens het stomen wordt ineens ook de rookgasdichtheid afgetest. Uniek!

07-NieuweKetel024
De nieuwe ketel is er!

De nieuwe generatie condensatieketels zijn een pak zuiniger dan hun voorgangers. Een technisch correcte installatie met de juiste veiligheidsaccessoires zorgt voor een lange levensduur.

07-NieuweKetel021-
Aansluiten

Na het monteren van de nieuwe ketel wordt er werk gemaakt van de nodige aansluitingen, zowel op hydraulisch als op elektrisch vlak.
Onze installateurs gaan er prat op alles zo keurig mogelijk te installeren volgens de regels van de kunst. Tevens is de correcte onderlinge inregeling van de nieuwe toestellen op elkaar noodzakelijk voor een perfect werkend en gekeurd eindresultaat.

07-NieuweKetel023-
09-Afgewerkt001-
09-Afgewerkt004-
Afwerken

Na alle breekwerk en de installatie rest er ons alleen nog de afwerking. Ook hier zorgen we ervoor dat alles netjes wordt afgewerkt zodat voor de inwoners/gebruikers de overlast van de werken tot een minimum wordt beperkt.

Onze voordelen samengevat:
  • Alles bij één aannemer met Cerga erkenning
  • Oplossing volledig op maat (dimensionering volgens de norm NEN-EN 13384-2:2015+A1)
  • Weinig kap- en breekwerk
  • Snelle doorlooptijd
  • Eindresultaat is naadloos, zelfdragend, brandwerend,  gas- en waterdicht.
  • Gebruik van enkel CE-gekeurde materialen